Asteroid day

Astrofísics de tot el món volen conscienciar la ciutadanía dels riscos que comportaria l´impacte d´un asteroide i per això celebren l´asteroid day, un esdeveniment que contempla 1000 actes en tot el planeta i a la c. valenciana 4 dels 11 previstos a espanya. La data: demà, 30 de juny.

Com cada nit amb la posta de Sol, la cúpula s´obri i l´atmosfera de l´observatori es barreja amb l´aire fresc que entre per la immensa comporta. A més 2.500 metres d’altura, en un paratge allunyat de la contaminació lumínica de les grans ciutats, l’astrònom es prepara per a començar la seua sessió de treball. Esta serà una jornada emocionant perquè amb les noves dades podrà determinar quina serà l’òrbita de l’asteroide que va detectar fa tres nits.

Han passat dues hores des del començament. Les úniques llums de l’interior de l’observatori són les tres pantalles roges dels ordinadors de la sala de control. Amb la càmera fotogràfica a -110 graus de temperatura i el telescopi de tona i mitja apuntant cap a l’asteroide. La cúpula es reposiciona fent un soroll que s’entremescla amb els primers concords de No line on the horizon d’U2. Després de cinc hores de treball i amb les més de cent dades recopilades durant les últimes nits l’ordinador ja ha calculat la nova òrbita.

Medio: Levante-emv (ver articulo completo en medio)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *